Росіяни не справляються з пораненими, тому в рф мобілізують медиків — розвідка

У рф мобілізують медичний персонал на тлі того, що російські шпиталі не здатні впоратися з великою кількістю поранених військових.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Велика кількість поранених в підрозділах зс рф, які залучені до ведення бойових дій в Україні, призвела до переповнення військових шпиталів на території рф. Виявилось, що їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів. Це унеможливлює надання якісної медичної допомоги», — йдеться в повідомленні.

Російських медиків майже всіх спеціальностей негласно мобілізують, зокрема, в Маріуполь, Луганськ та Донецьк.

Розвідка зазначає, що перед усім увага приділяється приділяється хірургічному персоналу. Медиків іншого фаху планують «оптимізувати» для роботи у прифронтових зонах: асистентів хірургів, військових фельдшерів тощо.

«Одночасно так званий «начальник відділу охорони здоров’я Бердянську», колаборант та зрадник микола мірошниченко, «проінспектував» службові квартири медичних працівників підприємства «Бердянське територіальне медичне об’єднання». За його розпорядженням покинуті квартири медиків будуть перерозподілені серед медичного персоналу, який погодився на співпрацю з окупантами», — повідомляє відомство.

Крім того, на Донеччині окупанти розміщують автобуси з «мобільними медичними поліклініками» для нібито прийому хворих з-поміж місцевих жителів. Але при людей змушують здавати кров для потреб окупантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ встановила всіх зрадників, які вступили до окупаційної поліції Херсонщини (фото)