Росіяни не завжди погоджуються на обмін тілами після бою — Координаційний штаб

Обміни загиблих військових після боїв несистемні, бо російські командири не завжди погоджуються їх проводити.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Під час зустрічі з родинами військовополонених зі «Всеукраїнського громадського руху матерів та родичів учасників АТО «Берегиня» обговорили, як відбувається повернення тіл з-під Бахмута.

«Інколи обміни тілами проводять командири після бою, коли є домовленість з ворогом про припинення вогню. Такі обміни несистемні, бо росіяни не завжди погоджуються на це», — заявив Іван Ангелін, радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти.

Він додав, що офіс уповноваженого зараз не має можливості здійснювати пошук загиблих на цій ділянці фронту, бо там тривають бої. На запити стосовно припинення вогню для пошуку, російська сторона так само відповідає відмовою.

Водночас Ангелін зазначив, що такі обміни загиблими тривають постійно на інших ділянках.

Також розповіли, чому в реєстрі Національного інформаційного бюро (НІБ) певних полонених обліковують позначкою «імовірно полон», коли надходили їхні фото чи відео з місць утримання в рф.

У Штабі підкреслили, що офіційне підтвердження надходить лише з Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Втім, не означає, що полоненого обміняють найближчим часом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На українських полонених тиснуть, аби ті не повертались додому — омбудсмен