Росіяни обурюються рішенню МКС видати ордер на арешт володимира путіна

У росії відреагували на рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт президента рф володимира путіна та Уповноваженої з прав дитини в росії Марії Львової-Бєлової.

Представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що «росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду та не має щодо нього зобов'язань». Ордер на арешт вона назвала «юридично нікчемним».

«Сама постановка питання неприпустима, ми не визнаємо юрисдикцію цього суду, будь-які його рішення нікчемні з точки зору права», — заявив речник путіна Дмитро Пєсков.

Тим часом Марія Львова-Бєлова прокоментувала подію так: «Чудово, що міжнародна спільнота оцінила роботу з допомоги дітям нашої країни». Путіна та Львову-Бєлову звинувачують у депортації та незаконному переміщенні українських дітей з окупованих територій.

Низка інших російських посадовців також прокоментувала рішення Міжнародного кримінального суду, заявивши, що «треба видати ордер на арешт всіх суддів МКС» та «ордер треба виписувати на арешт Зеленського».

Андрій Єрмак зазначив, що путін та Львова-Бєлова тепер можуть бути заарештовані на території країн, які ратифікували Римський статут.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Володимир путін заговорив про розпад рф та зникнення російського народу