Росіяни планують десантну морську операцію в Маріуполі — Генштаб

Окупанти планують здійснити десантну морську операцію в Маріуполі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначають, що для цього ведеться підготовка підрозділів 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти рф. Інформацію уточнюють.

«Триває переміщення російських підрозділів на територію України з Курської, Брянської та Воронезької областей. Підрозділи збройних сил Російської Федерації, що перебувають на українській території, мають значні проблеми із забезпеченням. Водночас, змогли накопичити значні запаси боєприпасів», — зазначає Генштаб.

Втім, у росіян на передовій росте невдоволення, морально-психологічний стан залишається на низькому рівні. Окупанти скаржаться на відсутність ротації, техніку, яка постійно виходить з ладу, якість пального та харчування.

На Волинському і Поліському ворог не проводиа активних дій. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону на територіях Брестської та Гомельської областей.

На Сіверському можливі ракетні та артилерійські обстріли з території росії у Чернігівській та Сумській областях.

На Слобожанському напрямку змін в складі та положенні сил противника не відзначається. Ворог продовжує частково блокувати Харків та обстрілювати житлові будинки в місті.

На Донецькому і Таврійському напрямках росіяни продовжують бомбардуваи Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку ворожа армія намагається утримати займані позиції. У окупованому Придністровʼї рф провела перевірку боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань ПМР. Виявилось, що вони не готові воювати.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 17 квітня. ОНЛАЙН