Росіяни посилюють атаки з метою захоплення Борової на Харківщині — Третя штурмова
Третя штурмова бригада

Росіяни посилюють атаки, щоби вийти на кордони Луганської області. Про це повідомляє пресслужба Третьої штурмової бригади.

Смуга фронту Третьої штурмової на Харківщині, що межує з Луганщиною — сьогодні одна з найінтенсивніших ділянок наступу ворога. Найближче завдання окупантів — вийти до н. п. Чернещина — Першотравневе, з подальшим захопленням н.п. Борова (Харківська область — ред.)», — йдеться у повідомленні.

На цьому напрямку росіяни зосередили сили 3-ї та 144-ї дивізій 20-ї армії рф. В атаках ворог застосовує танки, значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців.

Третя штурмова тут тримає оборону вже понад місяць. За цей час бійці знищили близько 1068 росіян, ще майже 2292 — поранені. Попри великі втрати окупанти сюди постійно надсилають поповнення — близько 250-400 солдат.

Першим про загострення ситуації на цій ділянці фронту повідомив OSINT-проєкт Deep State. За даними аналітиків, росіяни зосередили тут до 10 тис. чоловік особового складу та близько 450 одиниць техніки, з яких 200 артсистем. Мета цих сил — наступ на Борову.

Орієнтовний план наступу росія / Deep State

В Deep State зазначають, що останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми.

«Поки що тактика «м'ясних штурмів» не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні», — наголошують аналітики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Ростовській області після атаки БПЛА горять резервуари з нафтою (відео)