Росіяни розширили зону активних бойових дій на 70 км — Сирський

На Харківщині тривають важкі бої. Росія розширила зону бойових дій на 70 км, щоб примусити Україну задіяти резерв.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, таким чином намагаючись примусити нас задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву. Основні зусилля ворог зосередив на напрямку Стрілеча — Липці та на захоплені Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил наших військ», — зазначив Сирський.

За його совами, росіяни розпочали наступ значно раніше запланованого, коли помітили перекидання наших військ. Втім, прорвати оборону ворогу не вдалось.

«Попереду будуть важкі бої і ворог до цього готується. За таких обставин ми повинні не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням займаних рубежів та позицій, ударами авіації, ракетних систем, вогнем артилерії і танків нанести йому максимальних втрат, а також створити умови для розгрому діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг і тил із різних напрямків», — зазначив головнокомандувач.

Він додав, що його робота також була націлена на використання української переваги в ударних дронах в поєднанні з використанням засобів РЕБ і артилерії, перегрупування військ, спрощення системи всебічного забезпечення.

Також Сирський повідомив, що об’їхав та перевірив всі частини, які готуються до оборони на Сумському напрямку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Силам оборони вдалося стабілізувати російські війська на Харківщині — Зеленський