Росіяни стали частіше і більше скидати керованих авіабомб — ОК «Південь» (фото)

Російська авіація стала частіше та у більших обсягів використовувати керовані авіаційні бомби (КАБ). Про це в ефірі телемерафону повідомила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк

«Ми спостерігаємо збільшення кількості використання. Ми бачимо покажчики 40 і більше КАБ за добу тільки у нашій зоні відповідальності. Це дуже великий потенціал, оскільки їх потужність критично впливає на стан населених пунктів, це руйнування соціальної та житлової інфраструктури», — розповіла вона.

Наслідки авіаційних ударів по Херсонщині / Сили оборони Півдня

Наслідки авіаційних ударів по Херсонщині / Сили оборони Півдня

В ОК «Південь» зазначили, що лише за минулу добу (з 7 ранку суботи до 7 ранку неділі) ворог завдав 9 авіаударів із застосуванням 50 КАБів. Один з ударів прийшовся по школі, яку було повністю зруйновано.

https://t.me/olexandrprokudin/1828

Гуменюк зазначила, що у росіян великі запаси таких бомб і у нинішніх умовах єдина ефективна реакція цю загрозу — це евакуація населення з місць потенційних авіаударів.

«Треба розуміти. що те озброєння захисту, яке ми могли б по КАБам застосовувати, це зенітно-ракетні комплекти, витрачати не варто, оскільки ми тоді залишимося зовсім беззахисними», – сказала вона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Плануючі бомби використовують і Україна, і росія: у кого вони кращі