Росіяни тікають за кордон. Частка проданих авіаквитків «в один кінець» зросла до 70%
Unsplash

У росії зросла кількість менеджерів, які виїжджають за кордон без зворотнього квитка. У березні таких поїздок було 70%, а в квітні — 47%.

При цьому у 2019 році частка квитків «в один кінець» складала лише третину, повідомляє «РБК» з посиланням на комапнію «Аероклуб», яка працює на ринку бізнес-тревел-послуг.

Для статистики компанія проаналізувала понад 1 млн транзакцій за 2019, 2021 та 2022 роки. За словами представниці  «Аероклубу», попит на квитки «в один кінець» частково підтверджує виїзд спеціалістів з рф.

«Проблема кадрів існує. Вона була достатньо масовою в кінці лютого-на початку березня, коли табуни айтішників, не розбираючи дороги, кудись помчали», — зазначила глава групи InfoWatch Наталія Касперська.

Основними напрямками для квитків «в один кінець» є Казахстан, Туреччина, Узбекистан, Ізраїль, Вірменія, Азербайджан та ОАЕ. Попит на польоти в Ізраїль, зокрема, перевищив показники 2019 року на 73%.

Більшість замовників авіаквитків були представниками IT- і телеком-сегменту, а також фінансових та консалтингових компаній.

А от із відпочинком в росії гірше. За підсумками першого кварталу 2022 року рф вперше не потрапила до топ-3 країн-лідерів турпотоку до Туреччини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російська авіакомпанія «Аврора» заявила, що їй не вистачає літаків через санкції