Росіяни в Україні зруйнували 123 лікарні та вбили 18 цивільних медиків
Фото: Євген Малолєтка

За час повномасштабної війни з росією окупанти пошкодили 906 медичних закладів, 123 з них — вщент зруйновані. Проте це не остаточні дані, оскільки стан лікарень на окупованих територіях неможливо оцінити, розповів в інтервʼю «РБК-Україна» голова МОЗ Віктор Ляшко.

«Окремо в нас ще 87 швидких виведено з ладу — обстріляно, пошкоджено осколками – зараз вони не на маршруті. І 241 швидку окупанти забрали, ми не знаємо, в якому вони стані. Крім того, 47 аптек повністю зруйновано, це здебільшого приватні обʼєкти. Пошкоджено 505 аптек — деякі з них відновили роботу, деякі ні», — зазначив міністр.

За його словами, наразі відомо про 18 убитих цивільних медиків — без урахування мобілізованих до ЗСУ.

«Ще 59 цивільних медиків зараз мають складні поранення і проходять лікування», — додав міністр.

Також за кордон виїхали близько 0,5% від усіх медичних працівників. Ляшко докускає, що ці офіційні дані можуть давати похибку, однак, за його словами, виїхали на більше 1,5% працівників державних закладів сфери охорони здровя. При цьому він запевняє, що медиків в Україні вистачає.

Що ж до лікарів, які опинилися в окупації, то надання ними медичної допомоги і робота у лікарнях не буде вважатися колабораціонізмом, запевнив міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія розбила ракетами два гуртожитки у Харкові: 9 загиблих, більше 30 — поранені (фото)


 

=