Атака «Кинджалів»: що відомо про вибухи на Хмельниччині та Київщині (оновлено)

Російський МіГ-31К під час повітряної тривоги вдарив ракетами Х-47 «Кинджал» по Старокостянитнову Хмельницької області. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

«Відбувся пуск ракет і вони попрямували до Хмельницької області, до Старокостянтинова. Оголошення тривоги було о 14:09 приблизно, по всій Україні. І фактично через десять хвилин був «приліт» у Хмельницькій області», — сказав він.

За його словами, Повітряні сили не будуть повідомляти про наслідки атаки.

«Нехай ворог робить свої висновки. Не будемо давати інформацію, куди вони цілили, влучили чи не влучили», — додав речник.

Оновлено

На Хмельниччині під ракетним ударом опинились одразу дві ОТГ. Під час першої повітряної тривоги (14:09 — 15:57) відбувся вибух у Старокостянтинівській, а під час повторної (15:36 — 16:15) — у Миролюбненській. Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін заявив, що в обох випадках постраждалих та руйнувань не зафіксовано. На місці працюють відповідні служби.

Голова Київської ОВА Руслан Кравчено також повідомив, що область сьогодні атакували ракетами.

«Постраждалих немає. Влучань в об’єкти цивільної інфраструктури, падіння уламків від збитих цілей не зафіксовано. Інформація перевіряється», — розповів він.

Оновлено

Ігнат повідомив, що один «Кинджал» збили на Київщині.

Оновлено

Загалом противник застосовував три аеробалістичні ракети «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку міста Київ та Старокостянтинова. Одну з них збили на Київщині. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Румунії знову впав «шахед»: утворилась вирва глибиною 1,5 м