Росіяни вже четвертий день не піднімає у небо свої А-50 — Ігнат

Росія вже четвертий день не підіймає у небо літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Окупанти роблять висновки, що немає чого шастати по нашому Азовському морю. Таким чином вони відтіснились подалі. Зрозуміло, що ворог отримує менше інформації про наші радіолокаційні станції, засоби протиповітряної оборони, які дають випромінювання. Останнє ворог фіксує за допомогою повітряного радара, яким є А-50», — сказав він.

Ігнат додав, що завдяки А-50 росіяни можуть у режимі реального часу відстежувати повітряні цілі на території нашої країни, зокрема й польоти українських літаків.

«Тому важливість зникнення А-50, навіть тимчасово, є для нас добрий знаком. Можливе, це навіть допомагає певною мірою відпрацьовувати по російських літаках нашими засобами. Безумовно тільки позитив від зменшення тих літаків (А-50, — ред.)», — пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, 23 лютого над Азовським морем збили вже другий російський А-50 за останні місяці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сили оборони «відмінусували» ще два російські літаки Су-34