Росіяни захопили селище  Метьолкіне на околицях Сєвєродонецька — Гайдай (карта)

На околицях Сєвєродонецька та Лисичанська триваються важкі бої. Російські війська захопили селище Метьолкіне.

Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

«Дуже важкі бої тривають. Вчора ворог кинув десятки одиниць техніки на прорив. Метьолкіне, на жаль, на сьогоднішній день ми не контролюємо. І ворог продовжує накопичувати резерви. Бачимо, що вони такою повзучою тактикою намагаються продавити лінію оборони», — розповів він.

Гайдай додав, що російські війська посилили артилерійські та авіаційні обстріли.

У районах Тошківки та Устинівки на південь від Лисичанська російські війська накопичують техніку для спроби прориву.

карта бойових дій інститут вивчення війни

Одночасно триває «тиха» евакуація з Лисичанська. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.

 

‼️Втрачено контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька, а в промзоні міста - пекло від обстрілів‼️ ✅коротке ранкове зведення 20 червня 📌рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки 📌бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська. На жаль, зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру 📌орки продовжують використовувати «повзучу» тактику - Луганщину винищують з усієї можливою зброї 📌 «тиха» евакуація триває з Лисичанська силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці 📌Наші захисники мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає 📌Лисичанськ рашисти нищать наперед, розуміючи, що оборону міста не подужають. В руйнації оркам допомагають місцеві зрадники - вони коригують вогонь по будівлях, де переховуються люди та важливих структурах для життєдіяльності 📌втрачений населений пункт - це НЕ означає «програна війна». Луганщину будуть боронити до останнього, ми будемо стримувати орду, скільки це буде треба Більше офіційної інформації у моєму Telegram-каналі https://t.me/serhiy_hayday

Posted by Сергій Гайдай on Sunday, June 19, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російським пілотам не вистачає ініціативи та навичок сучасної війни — британська розвідка