Росіяни займають позиції на вулицях Вовчанська. Ситуація у місті — вкрай складна

У середу, 15 травня російські війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області. Місцевих жителів закликають евакуюватися.

Про це сказав Олексій Харківський, головний патрульний Вовчанського відділу поліції.

Зараз українські правоохоронці перебувають у Вовчанську та допомагають місцевому населенню з евакуацією.

«Тривають активні бої. Ми евакуюємо людей, всім допомагаємо. Ситуація у Вовчанську — вкрай складна. Ворог займає позиції на вулицях міста. Тому, люди, будь ласка, евакуюйтеся. Ми всім допомагаємо», — сказав поліцейський.

Олексій Харківський в етері телемарафону «Єдині Новини»  уточнив, що росіяни займають позиції на крайніх вулицях північної околиці Вовчанська. Місто зруйноване КАБами та артилерією.

«Будинки, навіть якщо й залишилися цілими, то там відсутні вікна, дах. Розбито майже 80-85% міста», — сказав він.

Владислав Кульов — співкоординатор «Харківського медіахабу» — повідомив, що станом на ранок 15 травня на Харківщині евакуювали понад 7 тис. людей — з Вовчанська та інших населених пунктів, які перебувають на лінії зіткнення. Зокрема волонтери вивезли понад 2 тис. людей.

Бої на Харківщині: що відомо

Новий наступ на північному сході росіяни розпочали 10 травня. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угрупування росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тис. окупантів.

Увечері 14 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на окремих ділянках Харківського напрямку, в районах Лук’янців та Вовчанська, українські підрозділи «здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції».

Це зробили для збереження життів українських військовослужбовців та уникнення втрат. Водночас українські війська подекуди відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих напрямках, додали в Генштабі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни взяли у полон цивільних українців під час наступу на Харківщині — прокуратура