Росіяни залучали кілька тисяч чеченських бойовиків до захоплення Маріуполя — розвідка Британії
Маріупольська міська рада

Британська розвідка опублікувала нові дані щодо війни в Україні, зокрема, ситуації в Маріуполі.

За даними розвідників, тривалий опір захисників міста стримував можливості росії отримати повний контроль над Маріуполем більше 10 тижнів.

Українські сили зірвали перші спроби захопити населений пункт та завдали відчутних втрат особовому складу окупантів. Щоб подолати опір захисників Маріуполя росіяни залучили, ймовірно, кілька тисяч чеченських бойовиків.

За даними розвідки, ці сили складалися як із окремих добровольців, так і з підрозділів гвардії, яка підкоряється голові Чечні Рамзану Кадирову. Він, ймовірно, сам здійснює нагляд за діями військ, а двоюрідний брат Кадирова Адам Делімханов, схоже, керував діями чеченських сил у Маріуполі.

Британські розвідники зазначають, що використання таких різнорідних підрозділів показує серйозні проблеми росії з ресурсами та може сприяти розкоординуванню командування.

17 травня розвідка Британії повідомляла, що білоруські війська сковують можливість перекидання українських сил на Донбас.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни стверджують, що після бомбардування Драмтеатру в Маріуполі загинуло всього 12 осіб — Андрющенко