Росіяни заявили про атаку безпілотників та пошкоджений корабель у Севастополі

Уранці, 29 жовтня, у Севастополі повідомляли про вибухи. У росії заявили, що українські безпілотники нібито атакували окупований півострів.

Про це заявили у міноборони рф.

«Сьогодні о 4.20 ранку київським режимом проведено терористичну атаку на кораблі Чорноморського флоту та цивільні судна, які перебували на зовнішньому та внутрішньому рейдах пункту базування Севастополь», — написали у відомстві.

Зазначають, що внаслідок удару пошкоджені морський тральщик «Іван Голубець», а також загородження в бухті Південна.

Росіяни заявляють, що атаку здійснили дев'ять безпілотних літальних апаратів та сім автономних морських БПЛА. Заявили, що всі повітряні ціли нібито збила російська ППО.

«Підготовка даного терористичного акту… здійснювалися під керівництвом британських фахівців», — заявили в міноборони рф.

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що причиною вибухів міг бути невдалий запуск ракет ППО.

«Наразі офіційного підтвердження немає, але є точно розуміння, що при побоюванні «бойових комах» і використанні проти них агресивної системи ППО (коли по комарах б’ють С-300) може бути абсолютно зворотня реакція. Ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуції. Тому невдалий запуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною», — розповіла Гуменюк в ефірі телемарафону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Операція зі звільнення Херсону триватиме, найімовірніше, до кінця листопада — Буданов