Росіяни зносять руїни Драмтеатру у Маріуполі (відео)

Російські окупанти почали демонтаж частини руїн Драматичного театру у Маріуполі. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

«Знесення руїн Драматичного Театру — безумовне намагання сховати назавжди фізични докази найбільшого одночасного навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни. Окупанти навіть не приховують своїх намірів», — наголосив він.

Так, окупанти планують повністю демонтувати задню і центральну частини театру, а фронтальну — залишитися як «основу для реконструкції».

Андрющенко наголосив, що зносять саме ті частини, які доводять російське бомбардування театру, а не вигаданий кремлівською пропагандою підрив з середини.

«Другий раз за останні 100 років росіяни будуть Драм театр на кістках загиблих буквально. За радянських часів його було побудовано в місці захоронення солдатів вермахту, яких було ексгумовано лише в 2017-2018 роках. Тепер планують будувати на кістках маріупольців. Лють. Просто лють», — заявив радник мера.

Нагадаємо, 16 березня російські окупанти скинули бомбу на театр в Маріуполі, де в цей час ховалися сотні людей. За словами очевидців, тоді загинули близько 300 осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Маріуполі окупанти масово зносять багатоповерхівки, щоб приховати власні злочини (фото)