Росіяни знову атакували Миколаїв та Одесу: є постраждалі та руйнуваня (фото)
Суспільне Миколаїв

У ніч на 20 липня російські війська завдали ударів по Миколаєву та Одесі. В обох міста є постраждалі.

У Миколаєві ворог обстріляв центр міста, розповів мер Олександр Сенкевич. Внаслідок удар велика вирва утворилася біля триповерхового будинку, який зазнав сильних руйнувань. Також постраждали ще п'ять багатопервхівок — у них вибиті вікна, двері, побиті балкони та стеля.

На другій адресі пошкоджено близько 15 гаражів. Там також вибиті вікна у кількох багатоповерхівках.

обстріл Миколаєва 20 липня

удар по Миколаєві 20 липня фото

Пожежа миколаїв 20 липня

Голова ОВА Віталій Кім повідомив, що станом на 6:14 було відомо про 18 поранених. Дев'ять осіб госпіталізували, серед них двоє. Крім того, двох людей дістали з-під завалів. Спочатку Кім повідомляв і про загиблих, але потім цю інформацію не коментував.

https://t.me/suspilnemykolaiv/27905

В Одесі росіяни атакували середмістя, проінформував голова ОВА Олег Кіпер. Внаслідок удару здійнялася пожежа на площі 300 м кв.

Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону уточнила, що ворог зруйнував адмінбудівлю в обласному центрі — поранення отримали чотири особи. В області росіяни влучили у складські приміщення.

За її словами, загалом окупанти випустили більше двох десятків повітряних цілей, зокрема ракети кількох видів.

«Були застосовані ракети різного базування, долучався до атаки й підводний човен, який ніс чергування у Чорному морі, і стратегічна авіації з випуском ракет типу Х-22, і застосовувалися берегові ракетні комплекси, ракети типу «Онікс» і, ймовірно, «Іскандер», — розповіла вона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 липня