Росіяни знову намагались атакувати українські енергосистеми

Урядова команда CERT-UA повідомила про нову кібератаку, спрямовану на українські енергосистеми. Під час цієї атаки використовувалось небезпечні програми декількох типів. Їх деструктивна дія була націлена на електричні підстанції та комп’ютери й сервери, які використовують українські енергетики. Деякі небезпечні фрагменти атакували мережеве обладнання.

Ця атака стала продовженням іншого нападу, який відбувся в лютому 2022 року. Експерти з CERT-UA виявили, що в результаті двоетапної атаки та зараження всіх цих об’єктів мала б відключитись електроенергія в п’ятницю, 8 квітня, ввечері. Які саме регіони могли стати жертвами цього нападу — не повідомляється.

Раніше Chas News розповідав про декілька хвиль атак на українські сайти та інфраструктурні об’єкти. Вони розпочалися в січні 2022 року та були різними — від зламів сайтів до продажу персональних даних. Одна з найбільших у світі атак на об’єкти критичної інфраструктури була націлена саме на «Укренерго» і сталася в грудні 2016 року. Вона була продовженням цілої серії нападів.

Ericsson припиняє роботу в росії через санкції
Huawei видалила зі свого магазину додатки російських підсанкційних банків