Росіяни знову обстріляли Святогірську лавру: горить дерев'яний Всіхсвятський скит (фото)

Російські війська у черговий раз обстіляли Святогірську лавру УПЦ МП. В результаті спалахнув дерев'яний храм Всіхсвятського скиту.

Фото масштабної пожежі опублікував офіцер 95-ї ДШБ Юрій Кочевенко.

«Прямо зараз палає дерев'яний Всіхсвятський скит Святогірської лаври Московського патріархату. Черговий злочин російських варварів, для яких немає нічого святого», — зазначив він.

В УПЦ МП також підтвердили обстріл Всіхсвятського скиту, але не зазначили, що його вели російські війська, які намагаются штурмувати Святогірськ.

«Внаслідок військових дій сталася масштабна пожежа на території Всіхсвятського скиту Свято-Успенської Святогірської Лаври. Полум'я повністю охопило головний храм обителі», — йдеться у повідомленні. .

Дерев’яний Скит Всіх Святих знаходиться на Святій горі, на південному сході від Святогірської Лаври. Його збудували у 1912 році.

Скит Всіх Святих. Всіхсвятський скит Святогірської лаври

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росіяни кілька разів обстрілювали Святогірську лавру. 9 травня кількома ракетними ударами вони зруйнували Свято-Георгіївський скит. 30 травня внаслідок обстрілу самої лаври загинули два монахи та монахиня, ще один монах помер невдовзі у лікарні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З'явились фото з місця ракетного удару по Одещині