Росіянин пішов на війну в Україну, щоб заробити грошей на операцію

На Харківщині загинув 21-річний росіянин, який вирушив на війну в Україну, щоб заробити грошей собі на операцію на обличчі та допомогти літній матері.

Про це пише «Север.Реалии».

Йдеться про Антона Федосєєва, який був механіком-водієм у 200-й окремій мотострілецькій бригаді. Тоді із 648 військовослужбовців бригади, які були відправлені, загинули 645 осіб.

Як пише видання, хлопець народився із тяжким дефектом обличчя: під час пологів пуповина обмотала обличчя, йому зробили термінову операцію. Він зростав в багатодітній сім’ї, де мати виховувала їх одна через смерть батька. 

Сестра загиблого розповіла, його мрією була пластична операція на обличчі, аби виправити форму носа, але заробити на неї в селі було неможливо. Тому, щоб отримати грошей, після служби в армії він погодився на контракт.

«Коли Антону запропонували їхати до України, він, як я зрозуміла, ще міг відмовитись. Але він завжди казав: «Я ж не боягуз», от і погодився», — розповіла сестра.

Востаннє, пише видання, вона розмовляла із братом 10 травня. Антон зателефонував похвалитися гарною зарплатою, через яку тепер може допомагати мамі грошима. Розповів, що потім матиме велику відпустку, і він обов'язково приїде.

Військовий загинув 19 травня на Харківщині, його показали родичам та поховали 25 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 1 червня. Бої за Донбас та передача Україні чергової партії західної зброї