Росіянин зґвалтував жінку на очах сина, а потім жорстоко побив та порізав ножем — Денісова

З кожним днем війни в Україні фіксується все більше випадків сексуального насильства з боку російських окупантів.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова та розповіла дві жахливі історії.

У Харківській області російський солдат більше тижня ґвалтував 29-річну жінку, яка доглядала за немобільною матір’ю. Звернутись по допомогу вона не могла, оскільки окупант розбив її телефон.

Через тиждень знущань росіянин почав говорити «про кохання» та запропонував відправити свою жертву подалі від війни. А коли почув відмову, застрелив стару матір на очах у доньки.

Врешті жінці вдалося втекти і зараз вона проходить реабілітацію.

Ще один жахливий випадок стався у селищі Мала Рогань на Харківщині. Російський солдат побив та неодноразово зґвалтував 31-річну жінку, яка разом з 5-річною донькою, матір’ю, сестрою, братом та іншими жителями ховалася у школі.

Погрожуючи зброєю, яку приставив до голови, окупант кілька разів зґвалтував жінку. При цьому він казав, що жертва нагадувала йому дівчину, з якою колись ходив до школи.

Нелюд розрізав жінці шию та щоку ножем, відрізав волосся, бив її книгою по обличчю. Після відступу окупантів жінка з родиною пішки дійшла до Харкова, де їй надали необхідну медичну допомогу.

Денісова нагадала, що вчинення сексуального насильства в умовах збройного конфлікту є військовим злочином та порушенням основоположних принципів міжнародного гуманітарного права.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російських військових, які скоїли злочини у Бучі, знову повертають в Україну — ГУР