«Роскомнадзор» говорить про можливе уповільнення роботи Facebook, Instagram і YouTube в РФ

Уряд РФ не виключаює застосування технічних заходів для уповільнення роботи на території країни інших соцмереж, крім Twitter. Про це пише видання «Коммерсант» із посиланням на заступника голови «Роскомнадзора» Вадима Суботіна.

«Роскомнадзор» попереджає, що уповільнить соцмережі Facebook, Instagram і YouTube, якщо вони відмовляться видаляти заборонений в Росії контент.

За словами Суботіна, нині в адмінсудах розглядаються випадки відмови від видалення забороненої інформації декількома соцмережами — Facebook, Instagram, YouTube і Twitter.

Суботін не виключив, що якщо Twitter не піде на виконання вимоги російських законів, то доступ до нього повністю обмежать. Чиновник підкреслив, що технічні можливості для цього є.

Напередодні «Роскомнадзор» погрожував заблокувати через місяць роботу Twitter в Росії, якщо платформа відмовиться видалити заборонену інформацію.

10 березня Роскомнадзор почав уповільнювати трафік Twitter в Росії, пояснивши це тим, що соцмережа не видаляє публікації із забороненими даними.

Відомство обгрунтувало свої дії тим, що з 2017 року соцмережа не вилучила понад три тисячі повідомлень, що містять незаконну інформацію.

Рішення «Роскомнадзора» збіглося зі зниженням доступності сайтів і сервісів інших учасників Рунета — від «Пошти Росії» до банків. «Роскомнадзор» заявив, що це не пов'язано з його діями; офіційною причиною було названо збій в роботі «Ростелекома».

16 березня Суботін заявив, що якщо соцмережа не виконає вимоги РКН, через місяць вона буде заблокована зовсім.

Про це у вівторок повідомили російські інформагентства з посиланням на заступника Суботіна. За його словами, поки відомство «не фіксує конкретних кроків Twitter з видалення забороненого контенту». «Якщо справа так піде і далі, то через місяць він буде заблокований в позасудовому порядку», — підкреслив чиновник.

Парламент РФ дозволив блокувати Facebook, Youtube і Twitter «за дискримінацію російських ЗМІ»