Розбещував неповнолітніх дівчат. На Львівщині судитимуть пастора християнського товариства

На Львівщині до суду скерували обвинувальний акт щодо 47-річного львів’янина Романа Московченка, який підозрюється в тому, що у своєму товаристві «Діти Христа» протягом багатьох років розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчат.

Проти Московченка відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів за фактом статевих злочинів, скоєних з 2005 року щодо шести дівчат віком від 11 до 14 років, повідомляє «Громадське».

З 2003 по 2018 роки Московченко працював координатором у навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія святої Софії». Від його керівництва він отримав дозвіл на проведення в приміщенні зібрань молодіжно-християнського товариства «Діти Христа».

Там в складському приміщення він змушував малолітніх дівчат роздягатися, а сам «оголював свій статевий орган і торкався ним до оголених частин тіла малолітніх».

За даними слідства, чоловік також ґвалтував неповнолітніх дівчат. Серед потерпілих були як діти з повних сімей, так і діти-сироти та позбавлені батьківської опіки.

У правоохоронних органах повідомляють, що зібрали достатньо доказів, щоб повідомити зловмиснику про підозру у вчиненні одинадцяти злочинів

Водночас адвокат підозрюваного Ганна Худоба поставила під сумнів осудність свого клієнта. «Наразі в нього дуже серйозні розлади, і він не те що потребує, а вимагає лікування. Він став овочем», — сказала адвокат.

Московченку загрожує до 15 років позбавлення волі.

«Намагався зґвалтувати власну доньку». Сhas News дізнався нові деталі жахливої сімейної трагедії на столичній Оболоні