Розблокування сторінки Трампа у Twitter: Ілон Маск запустив голосування

Власник Twitter бізнесмен Ілон Маск запустив у соцмережі голосування з питанням, чи варто розблокувати сторінку 45-го президента США Дональда Трампа.

На своїй сторінці у Twitter Маск опублікував голосування, яке триватиме рівно добу.

Результати будуть доступні 20 листопада, о 2:47 за київським часом.

У голосуванні є лише два коротких варіанти відповіді: так чи ні. Наразі у ньому взяли участь вже понад 6 млн користувачів.

54,5% вважають, що Трампа потрібно розблокувати, а 45,5% — що ні.

Нагадаємо, акаунт 45-го президента США Дональда Трампа був заморожений в січні 2021 року через «ризики підбурювання до насильства» після того, як прихильники вже ексголови держави штурмували будівлю Конгреса США. Трамп звертався до прихильників переважно через Twitter.

У жовтні того ж року Трамп подав до суду з проханням змусити Twitter відновити його акаунт.

У своєму запиті до суду він тода вказав, що Twitter заблокував його під тиском політичних суперників у Конгресі, і заявив, що соцмережа «безпідставно» цензурувала його записи.

У травні 2022 року Ілон Маск, який планував купувати соцмережу Twitter, заявив, що скасує блокування акаунту експрезидента США Дональда Трампа, якщо угода із придбання здійсниться.

Наприкінці жовтня Маск придбав компанію Twitter за $44 млрд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Twitter запустив функцію платної галочки верифікації за $7,99