Розкритикував фразу Путіна про «один народ». Facebook видалив пост посла України в Чехії

Соцмережа Facebook визнала пост Євгена Перебийноса, посла України в Чеській Республіці таким, що розпалює ненависть, і видалила його.

У пості посол розкритикував вислів Володимира Путіна, президента Росії, про те, що українці і росіяни — один народ.

Про це Перебийніс написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Видалили мій пост. Цікаво, яке слово з нього суперечить правилам і розпалює ненависть? Адже я нікого не назвав прямо. Але "вони" розуміють, що "вони" це "вони").

Posted by Yevhen Perebyinis on Tuesday, July 13, 2021

 

Також посол прикріпив до свого повідомлення скріншот видаленого поста.

«Який одиннарод? Які брати? Судячи з того, як цілеспрямовано і холоднокровно вони нас знищували протягом кількох століть, то ми навіть не родичі. Родичів нормальні люди не вбивають», — написав посол.

У Facebook зазначили, що пост порушує правила спільноти щодо заборони мови ворожнечі та заборони заяв, коли окрема група людей описується як неповноцінна відносно інших.

Президент Росії Володимир Путін написав пропагандистську статтю про Україну. 12 липня її опубліковали на сайті Кремля. У ній він вкотре повторив, що росіяни і українці нібито «один народ».

30 червня під час прямої лінії Путін назвав українців і росіян одним народом. Російський президент додав, що не вважає Україну недружньою країною, але підкреслив, що сьогоднішнє українське керівництво недружнє до Росії.

Зеленський відповів Путіну на заяви про «один народ» і «зовнішнє управління»