«Розмови про важливе». У росії закликають бойкотувати пропагандистські уроки в школах

У росії закликають педагогів та батьків школярів бойкотувати «патріотичний» проєкт щотижневих уроків «Розмови про важливе», в якому вихвалятиметься війна проти України.

Про це йдеться у відкритому листі «Альянсу вчителів» та «Руху жінок-політиків «М'яка сила»».

У листі зазначається, що справжній патріотизм не виховується в атмосфері ненависті, страху та обов'язків

«Патріотизм можна прищепити лише своїм прикладом: займаючись благодійністю, оберігаючи природу, вивчаючи та зберігаючи історичну спадщину. І робити це мають батьки, а школа має допомагати, а не заважати. Це насамперед справа батьків, а не чиновників», — говориться у зверненні.

Згідно з проєктом міносвіти рф, з 5 вересня кожен понеділок у всіх школах країни буде починатися з позакласного заняття на теми, «пов'язані з ключовими аспектами життя людини у сучасній росії».

На цих уроках, розрахованих на школярів з першого по 11 клас, дітям розповідатимуть про війну в Україні, патріотизм та любов до батьківщини.

Автори звернення зазначають, що багато формулювань із навчальних матеріалів для «Розмов про важливе» є пропагандистськими і не мають жодного відношення до виховання патріотизму.

У своїй заяві активісти нагадують, що «спущені зверху методички та інструкції» мають рекомендаційний, а не обов'язковий характер.

Автори закликають батьків масово скаржитися директорам шкіл та у міністерство освіти на «Розмови про важливе», а вчителів — відмовлятися від проведення цих занять, обстоюючи свободу вибору освітньої програми.

Раніше повідомлялось, що у школах Києва більше не вивчатимуть російську мову.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина та Франція пропонують курси медіаграмотності для росіян замість заборони видачі віз — ЗМІ