Розпад росії або зміна влади. Голова розвідки розповів про два сценарії завершення війни

Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони, вважає, що є лише два варіанти завершення війни. І вони обидва передбачають втрату росією територій.

Про це він розповів в інтерв'ю НВ.

За його словами, перший варіант — це розділення росії на три чи більше частин, а другий — часткове збереження територій при зміні влади в країні.

«В останньому випадку новий керівник скаже, що РФ ні при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. У цьому випадку Росія віддасть усі окуповані нею території — від островів Японії до Кенігсберга (нинішній Калінінград — ред.), який належить Німеччині», — виклав свою точку зору Буданов.

Він переконаний, що військово-політичне керівництво рф добре розуміє ці наближення цих сценаріїв і тому намагається налагодити діалог із Заходом попри агресивну офіційну риторику.

Буданов впевнений, що Україна переможе у війні, а путіна чекає трагічний кінець.

«Залишити йому шлях для відступу — це одна зі стратегій, проте це майже нереально. Він військовий злочинець для всього світу. Це його кінець, він сам себе загнав у глухий кут», — наголосив головний розвідник країни.

Подібну заяву 2 травня зробив і секретар СНБО Олексій Данілов. «З росією ми можемо підписати тільки капітуляцію, і чим швидше вони (російська сторона – ред.) це зроблять, тим більше користі буде для їхньої країни», — заявив посадовець в ефірі телемарафону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити..

Ми готові відновити нашу територіальну цілісність — Зеленський