Розповідав про «душіння жінок». Що відомо про новий скандал Арестовича (відео)
Facebook / Олексій Арестович

Колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович потрапив у черговий скандал через свої висловлювання на адресу жінок.

Блогер проводить платні семінари на тему психології, саморозвитку та стосунків між людьми, на яких говорить і про відносини між жінками та чоловіками. Блогерки YouTube каналу «Палає» знайшли та опублікували уривки із занять Арестовича, які викликали в мережі неабияку критику.

«Хлопчики, допоки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально та відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити. Причому душити не відпускаючи. Спочатку, звичайно, хочеться трах***ти, а коли набридне, звикли, або наїлися, далі хочеться придушити нахрен, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців років зо три, поки гарантовано не задушиш. Із цим їх ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», — сказав Арестович.

В іншому уривку, який показали блогерки, Арестович каже, що «жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка повинна дивитися, як на ідола».

Народний депутат Інна Совсун після цього повідомила, що написала заяву у правоохоронні органи «про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого ст. 300 Кримінального кодексу України: розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості».

«І якщо якийсь учасник цього «семінару» потім спробує зaдyшити жінку — тоді ті, хто постійно запрошував Арестовича на телемарафон, мають знати, що це і їхня відповідальність», — заявила народний депутат.

Відповідь Олексія Арестовича

У коментарі ВВС блогер висловив свою позицію щодо скандального відео, назвавши випуск програми «Палає» «спрямованою атакою на репутацію». За його словами, уривки відео «вирвані з контексту», а він «просто зображує чоловіків, видаючи себе за такого чоловіка, з їхніми поширеними претензіями до жінок»

«Цей семінар і взагалі моя діяльність як раз і присвячені тому, щоби навчати жінок справжній гідності, а чоловіків — правильно поводитись із жінками. Виявляти в собі і в інших упередження, які існують щодо цього, і які повʼязані з приниженням людської гідності, зокрема жіночої», — сказав Арестович.

Скандали Олексія Арестовича

Блогер і раніше потрапляв у сексистські скандали. У лютому 2021 року Арестович сказав, що у своїй поведінці партія ЄС «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ». А у червні того ж року заявив, що він «відомий сексист» в ефірі телеканалу «Україна 24».

Однак, навіть оминаючи тему гендерної рівності, Арестович відомий своїми суперечливими висловлюваннями і неодноразово опинявся під шквалом людської критики. Наприклад, взимку 2023 року він потрапив у скандал через свою заяву, що ракету, яка знищила частину будинку в Дніпрі 14 січня, збили сили ППО України, вона впала на багатоповерхівку і вибухнула. Хоча згодом пояснив свої слова втомою, недосипанням та нестачею часу для перевірки інформації. Тоді загинули 46 людей, а Арестовича звільнили з посади в ОП.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Жінки-медики, які стануть на облік, зможуть і надалі виїжджати за кордон — МОЗ