Розробка «Резерв+» коштувала $86 тис. Ці кошти дали донори — Міноборони

Розробка застосунку «Резерв+» для оновлення військово-облікових даних обійшлася у 3,4 млн грн ($86 000). Кошти виділив благодійний фонд.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповіла заступниця голови Міноборони Катерина Чорногоренко.

Водночас, за її словами, із розширення функціоналу застосунку його вартість може зрости.

«Над застосунком працювало кілька команд – це не тільки фронт-частина. Це великий об’єм роботи по синхронізації з реєстрами і по готовності «Оберігу» витримувати навантаження. Багато зробили внутрішні команди Міноборони та інших міністерств, наприклад МВС», — розповіла вона.

Чорногоренко також прокоментувала інформацію, що у «Резерв+» знайшли фрагменту коду застосунку для школярів «Мрія», який ще перебуває на стадії розробки.

«Над розробкою «Резерв+» працювали команди з експертизою в розробці найпопулярніших державних сервісів. Вони використали весь свій досвід. Ця ж компанія залучена до розробки «Мрії». Розробники часто використовують попередні напрацювання та зовнішні компоненти, це світова практика», — сказала заступниця міністра.

Вона наголосила, що з «Мрією» пов'язані «дрібні нефункціональні згадки, які не стосуються основного функціоналу «Резерв+».

«При цьому, наскільки нам відомо, це була проміжна версія, і саме цього коду у фінальній версії «Мрії» немає, тому коду «Мрії» в «Резерв+» немає», — додала Чорногоренко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Держприкордонслужбі розповіли, чи перевіряють додаток «Резерв+» на кордоні