Розробники антивірусів Avast, Norton та Bitdefender йдуть з російського ринку

Протягом одного дня відразу три розробники антивірусів повідомили про припинення продажів на російському ринку. Йдеться про чеську компанію Avast, американську Norton та румунську Bitdefender.

Причинами свого рішення всі вони назвали війну Росію проти України. Avast повідомила про припинення діяльності у Росії та Білорусі як крок, що засуджує напад цих країн на Україну. В повідомленні компанії згадується, що її бізнес приносить біля $2,5 млн податків російському уряду, то ж компанія не бажає, щоб ці кошти використовувалися на підтримку агресора. Окрім цього, Avast повідомила про розширення підтримки українських користувачів — компанія безкоштовно надає користувачам-платникам розширення ліцензій, а ті, хто використовував безплатні версії цього антивірусу, можуть безкоштовно отримати продукти преміум-класу.

Американська компанія NortonLifeLock повідомила, що не прийматиме нові замовлення та не надаватиме допомогу своїм клієнтам з Росії. Це вона пов’язує з експортними санкціями. Користувачі цього антивірусу уже зараз не можуть оновити їх бази.

Румунська Bitdefender повідомила про підтримку українського народу та блокування продажів в Росії з одночасною готовністю надавати безкоштовні послуги, пов’язані з кібербезпекою, українському бізнесу та державним структурам.

Всі три антивіруси входять до рейтингу найкращих антивірусів, за даними незалежних аналітиків.

Anonymous зламали 400 російських камер спостереження і наклали текст про війну в Україні