Розсилка «поштових бомб» в Іспанії:  ЗМІ розповіли перші результати розслідування

Іспанська поліція вважає, що «поштові бомби» до посольства України та інших установ надіслали з міста Вальядолід на півночі країни. При цьому особу відправника правоохоронці поки не визначили.

Про це пише El Pais з посиланням на джерела.

Експерти-вибухотехніки встановили, що у пакунках знаходилися саморобні пристрої, які активували невеликий заряд пороху за допомогою волосіні, призначеної для займання. У середині також знаходилися невеликі металеві кульки, які мали виконувати роль шрапнелі.

Інші джерела видання описують вибухові пристрої як «петарди», але підкреслюють, що вони можуть завдати шкоди тому, хто відкриває конверт.

У жодній з посилок не було записок чи текстів із погрозами.

Нагадаємо, 30 листопада посольство України в Мадриді отримало підозрілу посилку. Під час її огляду спрацював саморобний вибуховий пристрій, у результаті чого легкі поранення отримав комендант диппредставництва.

Сході «поштові бомби» отримали компанія Instalaza, яка виробляє зброю для України , канцелярія прем’єра Іспанії, Міноборони, авіабаза Торрехон-де-Ардос і посольство США в Іспанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іспанія відправила Україні чотири системи ППО Hawk: що відомо про комплекс