Розвідка назвала імена 2425 «кадировців», які приїхали воювати в Україну

У військовому вторгненні в Україну брало участь майже 2,5 тисяч «кадировців». З них загинули близько 100 та ще 300 отримали поранення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Бойовики з Чечні прибули в Україну в перші дні нападу. Спочатку «кадирвців» задіяли в околицях Києва, а потім перекинули на Луганський та Маріупольський напрямки.

«Основним їхнім завданням було залякування та геноцид Українців. Перебуваючи в другому ешелоні наступу, вони займалися обшуками помешкань, знущаннями із заручників та мирних мешканців, грабунками та розбоєм», — розповіли в ГУР.

Після перший великих втрат російських військ, «кадировцям» доручили зупиняти окупантів, що тікали.

«Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадирівських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та понад шістдесят втекли з України покинувши зброю та амуніцію», — розповіли в ГУР.

Воєнна розвідка України також оприлюднила персональні дані 2425 чеченських бойовиків, які брали участь у російському вторгненні протягом березня – травня 2022 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Наступ росії на Донбасі сповільнився і відстає від графіка — розвідка Британії