Розвідка США вважає, що війна в Україні ще триватиме від 2 до 5 років — CNN
Генштаб ЗСУ

Війна росії проти України може тривати ще щонайменше два роки, у найгіршому випадку може затягнутись до п’яти.

Про це пише CNN з посиланням на анонімних співрозмовників у розвідці США.

Журналісти зазначають, що їхні оцінки різняться, але майже всі експерти припускають, що війна продовжиться ще мінімум два роки.

«Незалежно від того, що станеться в американській політиці цього року, представники розвідки США та Заходу вважають, що війна росії в Україні, ймовірно, триватиме», — пише CNN.

Водночас підтримка України з боку країн-союзників має вирішальне значення для продовження боротьби. Але в американській розвідці зазначають, що скорочення допомоги, ймовірно, не матиме серйозний вплив на поле бою для України у короткостроковій перспективі. Тоді як в довгостроковій — може дозволити росіянам наростити власне виробництво, скориставшись підтримкою Ірану та Північної Кореї, та відновити наступ.

США очікують, що у 2024 році як Україна, так і рф працюватимуть над виробництвом власного озброєння та відновленням своїх сил в очікуванні бойових дій у 2025 році. В цьому році жодна зі сторін не зможе здійснити великий прорив, вважають у США.

«Обидві сторони надто виснажені з точки зору військ і обладнання, щоб побачити значні кроки в 2024 році», — кажуть джерела.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рейтинг армій світу Global Fire Power 2024: на якому місці Україна і хто найсильніший