Рятувальникам заборонили зрізати замки закритих сховищ у Києві. Хто і чому?

Працівники ДСНС не зможуть зрізати замки закритих сховищ у столиці, щоб мешканці під час повітряних тривог отримали до них доступ.

На це у них не має права, пояснили сьогодні у МВС.

Напередодні у КМДА нагадали, що балансоутримувачі мають цілодобово забезпечувати доступ населення до укриттів цивільного захисту за сигналів про повітряну загрозу. І якщо укриття залишатимуться закритими під час тривоги, рятувальники разом з поліцією зрізатимуть замки, аби надати доступ мешканцям до захисних споруд.

Проте сьогодні Євген Єнін, перший заступник міністра внутрішніх справ України уточнив, що рятувальники ДСНС не мають законних підстав для зрізання замків на закритих укриттях.

«Відповідно до Кодексу цивільного захисту відповідальність за належну роботу об'єктів укриття несуть місцеві адміністрації... Щодо зрізання замків рятувальниками ДСНС, то вони не мають законних підстав для таких дій, а тому точно цим не займатимуться» — заявив Єнін.

Водночас заступник міністра наголосив, що, громадяни, безперечно, мають повідомляти про закриті укриття.

«Ми вживатимемо заходів, взаємодіятимемо з місцевими адміністраціями для забезпечення належного функціонування укриттів»,  запевнив Єнін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кличко розповів, коли у Києві відновлять пошкоджений «скляний» міст (фото)