Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію. Там не проти. Вже готують в'язницю

Відомий політик Міхеїл Саакашвілі заявив, що повертається до Грузії. Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.

За словами Саакашвілі, він — і грузин, і українець одночасно. «Я завжди мав і завжди матиму дві домівки. Я завжди відчував обов’язок допомагати обом моїм народам. Саме тому я ніколи не припиняв активну участь в політичному житті обох країн», – пише він.

Згодом політик вже у іншому дописі у соцмережі зазначив, що «активно включився в грузинську виборчу кампанію». Разом з тим він продовжує виконувати обов’язки голови виконкому Нацради реформ України. Парламентські вибори в Грузії заплановані на 31 жовтня. Ймовірно, Саакашвілі прийме у них участь як кандидат від заснованої ним партії «Єдиний національний рух».

На заяву Саакашвілі вже відповіла діюча влада Грузії. Міністр юстиції Теа Цулукіані нагадує про те, що Саакашвілі засуджений і оголошений у розшук. Тому після його прибуття на кордон його чекає затримання і в’язниця. «Він перебуває у розшуку і вироки, винесені проти нього декількома інстанціями, набули чинності. Він зможе їх переглянути (перепровірити), коли буде в грузинській в’язниці», – каже Цулукіані.

Нагадаємо, у 2018 році суд першої інстанції Грузії заочно засудив Саакашвілі до трьох років ув’язнення за перевищення службових обов’язків по справі про вбивство у 2006 році банківського службовця Сандро Гіргвліані – Саакашвілі тоді був президентом Грузії і помилував чотирьох колишніх співробітників поліції, які вбили Гіргвліані.