Саміт Україна-Євросоюз перенесено на 6 жовтня

Саміт Україна-ЄС, який планувався на перше жовтня, перенесли на шосте жовтня.

Про це повідомили у Twitter президент Європейської ради Шарль Мішель та президент України Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови.

«У розмові з президентом Володимиром Зеленським ми домовилися про зустріч, разом з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, у Брюсселі шостого жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую нашої дискусії щодо цього важливого партнерства невдовзі після спеціального засідання Європейської Ради 1-2 жовтня», — написав Шарль Мішель.  

«У розмові із Шарлем Мішелем ми домовилися зустрітися у Брюсселі 6 жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую зустрічі з Вами та Урсулою фон дер Ляєн для обговорення важливого партерства України та ЄС», — повідомив Володимир Зеленський. 

Шарль Мішель мав прибути до Києва з робочим візитом 26 вересня. Але 22 вересня він перейшов на самоізоляцію через те, що один із працівників його служби безпеки захворів на COVID-19.

У зв’язку з цим спецзасідання Європейської Ради, яке спершу планувалося на 24-25 вересня, перенесли на перше і друге жовтня.

Напередодні, 25 вересня, президент Євроради вийшов з карантину після негативного результату тесту на коронавірус. 

Засідання може мати ще й важливий фінансовий аспект: як ми повідомляли раніше, Європейський Союз повідомив, що готовий надати Україні 1,2 млрд євро (під деякі умови). Про це 22 вересня під час візиту до Києва заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.