Санкції спрацювали. У Німеччині припинив роботу російський пропагандистський телеканал RT

Російський пропагандистський телеканал RT DE (Russia Today) припиняє діяльність в Німеччині.

Про це пише Meduza з посиланням на заяву RT.

Таке рішення повʼязане з нібито «репресивними обмеженнями свободи преси та засобів масової інформації в ЄС», а також із «величезним тиском з боку урядів, ЗМІ, корпорацій та інших осіб».

Однак, Дінара Токтосунова, голова німецької редакції RT заявила, що телеканал був змушений припинити свою діяльність у Німеччині через санкції, запроваджені за розпалювання війни проти України.

Німецькомовний телеканал RT DE запустили 16 грудня 2021 року з трансляцією через супутник та інтернет. На сайті RT DE було вказано, що цілодобове мовлення в Німеччині розпочато за ліцензією на кабельне та супутникове мовлення, видане в Сербії.

Однак 22 грудня, канал було знято з мовлення через європейські супутники Європейським оператором супутникового зв'язку на запит німецького медіарегулятора федеральних земель Берлін і Бранденбург (MABB).

Пізніше, 2 лютого 2022 року, Комісія з ліцензування та нагляду (ZAK) заборонила мовлення RT DE у Німеччині, через те, що ліцензія на трансляцію Німеччині не відповідає законам країни.

А вже 1 березня 2022 року, Рада ЄС ухвалила рішення про заборону мовлення RT English, RT UK, RT Germany, RT France, RT Spanish, а також Sputnik. Як обґрунтування, зокрема, йшлося про те, що росія поширює через ці канали пропаганду на виправдання війни проти України, що загрожує громадському порядку та безпеці ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У зв'язку з загрозою національній безпеці: Латвія анулювала ліцензію на мовлення російському телеканалу «Дождь»