СБУ арештувала активи російської компанії на понад 2 млрд грн
СБУ

Служба безпеки України арештувала активи російської компанії на понад 2 млрд грн на Вінниччині.

Власником фірми є російський олігарх, який володіє косметичною корпорацією в рф та є членом політичної партії «Единая Россия». З початку повномасштабного вторгнення компанія намагалася вивести свої активи в його інтересах.

Готову продукцію і сировину топменеджмент підприємства намагався вивезти на територію Одеської області, щоб приховати її від націоналізації. Для цього організували транспортування товару вантажівками з символікою Червоного Хреста без відповідних документів.

СБУ заблокувала цю схему, а суд наклав арешт на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії, готову продукцію та сировину. Усі активи фірми передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Нещодавно в Україні суди наклали арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації «Роснєфть», «Росатом» і «Газпром».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські олігархи шукають, де ховати свої яхти від арешту — Bloomberg