СБУ долучилася до масштабної міжнародної спецоперації проти хакерів (фото)

СБУ спільно з ФБР та партнерами з ЄС провела масштабну операцію проти хакерів, які розробляли віруси-вимагачі для атак на американські та європейські компанії. Паралельно у 8 країнах Євросоюзу та Північної Америки правоохоронці вилучили більше 90 серверів та заблокували понад 1000 доменів, які використовували кіберзлочинці.

У результаті спільних дій викрито більше 30 учасників транснаціональних хакерських угруповань, які займалися розробкою та розповсюдженням зловмисного програмного забезпечення, зокрема, «Pikabot», «System BC», «Bumblebee», «Smokeloader» та «IcedID».

Злочинці «зламували» мережі відомих компаній, а потім продавали доступ до цих мереж іншим хакерам. Серед них були і російські угруповання «BlackBasta», «Revil» та «Conti».

Під час обшуків в Україні, за місцем проживання одного з організаторів угруповання, виявлено мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також серверне обладнання з доказами злочинних дій.

Крім того, пройшли обшуки в помешканнях інших фігурантів на Київщині та Запоріжжі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала диверсанта, який підпалив електропідстанції на Одещині