СБУ ідентифікувала кадирівця, який керував «каральними рейдами» на Луганщині (фото)

Служба безпеки встановила особу ще одного окупанта, який чинив воєнні злочини проти мирного населення на окупованій Луганщині.

Про це повідомили в СБУ.

Загарбник очолював один із підрозділів швидкого реагування «ахмат» росгвардії у Чеченській республіці. Він приховував своє справжнє ім’я під позивним «Лобзик».

Під час окупації селища Макіївка на Донеччині він організовував викрадення і катування місцевих, аби залякати людей.

Встановлено, що 12 квітня семеро кадирівців під його керівництвом увірвалися до будинку місцевої жительки під виглядом «зачистки» населеного пункту та викрали в неї телефони, побутову техніку і гроші.

Саму жінку окупанти зв’язали та відвезли до катівні, яку облаштували у приміщенні селищної гімназії. Її били струмом, металевою трубкою так декілька кілька годин тримали прикутою кайданками до батареї. Так, загарбники хотіли витягнути з неї зізнання діяльності на користь українських військових. Згодом жінку відпустили, але  вимагали надати їм персональні дані про місцевих жителів.

Після звільнення співробітники СБУ зібрали докази вини кадирівця та його підлеглих — правоохоронці опитали свідків, отрималт копії особистих документів зловмисника та встановили його місце перебування. За інформацією СБУ, він перебуває в Енергодарі, де командує ворожою групою «ахмат-нефтеполк».

Правоохоронці повідомили йому про підозру за жорстоке поводження з цивільними та інші порушення законів та звичаїв війни. Окупанта намагаються притягти до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У СБУ викрили зрадницю, яка виправдовувала вторгнення росі