СБУ ідентифікувала понад 1,5 тис. людей, які організовують «референдум» на Запоріжжі
СБУ

Служба безпеки України отримала документи з іменами та особистими даними окупантів і колаборантів, яких планують залучити до організаціії фейкового референдуму на окупованій території Запоріжжя.

Так СБУ ідентифікувала більше 1 тис. російських силовиків, які охоронятимуть заходи із псевдоголосування. Серед них підрозділи Росгвардії, воєнної поліції ЗС рф та російського МНС.

Їм допомагатимуть зрадники й колаборанти із «главного управлєнія МВД по Запорожской області». Також ідентифіковано близько 400 колаборантів, які добровільно погодились очолити так звані «тєріторіальниє ізбіратєльниє комісії».

Зараз відкрито кримінальні провадження за колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, що росія заявила про проведення так званих «референдумів» на окупованих територіях Херсонщини, Запоріжжя, Луганщини та Донеччини в період 23-27 вересня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Мелітополі в перший день «референдуму» пролунав вибух — Федоров