СБУ ліквідувала ще три схеми втечі «ухилянтів» за кордон у Києві, Чернівцях та на Житомирщині

Правоохоронці затримали шістьох організаторів нелегального перетину кордону військовозобов’язаних.

Про це повідомили у СБУ.

Вони пропонували виїхати з України потенційним призовникам під виглядом учасників волонтерського руху. За свої «послуги» ділки просили $1,5 -- $8 тис. з клієнта.

У Києві група злочинців «оформлювала» ухилянтів як перевізників гуманітарної допомоги. Організатори вводили недостовірні відомості до електронної системи «Шлях», що нібито людина є учасником фіктивної благодійної організації.

Ще один канал нелегальної міграції викрили на Житомирщині. Місцевий бізнесмен пропонував військовозобов’язаним виїхати під виглядом водіїв міжнародних рейсів. Він шукав клієнтів через особисті зв’язки в регіоні.

У Чернівцях група злочинців намагалась переправляти потенційних призовників в обхід пропускних пунктів через так звану «зеленку».

Співробітники Служби безпеки затримала організаторі схем. П’ятьом фігурантам вже  повідомили про підозру. Тривають розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знешкодила російську ДРГ, яка готувала вбивства командирів ССО України