СБУ наклала арешт на майно колишнього міністра освіти Дмитра Табачника (фото)
СБУ

СБУ наклала арешт на майно Дмитра Табачника, колишнього міністра освіти часів Януковича.

Сума арештованих активів становить понад $2 млн. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті. Свої статки Табачник «переписав» на родичів, щоб уникнути можливої конфіскації на користь держави.

Однак СБУ викрила цю «схему» і отримала дозвіл суду на арешт активів ексрегіонала. Серед них:

  • половина квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м;
  • житловий будинок площею понад 600 кв. м;
  • п'ять земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже 1 га;
  • банківський рахунок на $147 тис.

будинок Табачника

будинок Табачника

У листопаді 2022 року Табачнику повідомили про підозру в держзраді. За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Ексміністр особисто консультував місцевих гауляйтерів, а зараз ховається в окупованому Криму.

Дмитро Табачник запам'ятався українцям багатьма скандалами. Він був одним з найзапекліших противників впровадження українського дубляжу в кіно, заперечував визнання Голодомору геноцидом та називав українців «малоросами». Посаду міністра освіти і науки Табачник обіймав у 2010-2014 роках.

Нагадаємо, СБУ викрила ще одного російського агента у Львівській області. Поплічником ворога виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на сході України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру голові центробану рф за впровадження «рубльової зони»