СБУ накрила «приватну армію», організовану колишнім народним депутатом
СБУ

Служба безпеки України викрила так звану «приватну військову компанію» (ПВК), організаторами якої були колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, більш відомий як «позаштатний агент НАБУ».

За даними СБУ, ПВК налічувала понад 150 осіб і діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. На базі у Київській області члени ПВК проходили бойові вишколи, тренувалися в стрільбі та навичках бойових дій.

«Її діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, в т. ч. проти основ національної безпеки», — йдеться у повідомленні.

За даними Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами ПВК були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ».

«За версією слідства, Семен Семенченко та Євген Шевченко є можливими організаторами та учасниками протиправної схеми із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами», — говориться в повідомленні.

Співробітники СБУ провели близько 80 обшуків у столиці, Київській і Донецькій областях, де вилучили тисячі патронів, гранатомети, автомати, кулемет та інші боєприпаси.

Семен Семенченко (Костянтин Гришин) — народний депутат Верховної Ради 8-го скликання (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), командир 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас». На одній з прес-конференцій з критикою дій Семенченка виступили бійці «Донбасу», які назвали його піарником, що не розуміється у військовій справі, і звинуватили в надмірних людських втратах.

За даними Bihus.Info, Євген Шевченко безоплатно співпрацював з Національним антикорупційним бюро із викриття корупціонерів. Шевченко також разом з партнерами постачав запчастини на заводи державного концерну «Укроборонпром».

«Укроборонпром» перевірятиме свого топменеджера на зв’язки з Росією