СБУ оголосила підозри організаторам телеканалу на окупованій Херсонщині

Служба безпеки повідомила про підозру Олександру Малькевичу, соратнику ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина, та семи колаборантам за запуск російського телебачення на тимчасово окупованій Херсонщині

Мелькевич з 2018 року він входить до найближчого оточення Пригожина та за його координації створював медійні проєкти у різних країнах світу для поширення прокремлівського контенту.

Після початку повномасштабного вторгнення він запустив так звану «ТРК Таврія» в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення.

Телеканал поширює фейкові новинм про ситуацію на фронті та обстановку в Україні. Також він підтримував псевдореферендум про «приєднання» Херсонщини до рф.

Керівником «ТРК Таврія» став Ісмаїл Абдулаєв з числа терористів «днр». Раніше він очолював прокремлівський телеканал «Оплот» в окупованому Донецьку. До «штату» увійшли ще декілька його однодумців.

Під час звільнення Херсона персонал «медіацентру» втік разом з окупантами на лівий берег Дніпра.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Малькевичу, Абдулаєву і ще шести його підлеглим про підозру за ч. 6. ст. 111-1 Кримінального кодексу  (колабораційна діяльність).

Наразі вони переховуються на окупованій частині півдня України.