СБУ оголосила підозру у фінансуванні агресії рф «алкогольному магнату» Євгенію Черняку

Служба безпеки зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка. Його підозрюють у фінансуванні збройної агресії рф.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, його компанії продовжили вести бізнес із росією, навіть попри повномасштабне вторгнення.

У 2022 році лише у вигляді податків і зборів підприємства Черняка перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Підприємства бізнесмена, які знаходились у чотирьох країнах Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь росіян.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Львівський бізнесмен намагався підкупити керівника ДБР за $500 тис.