СБУ отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака

Печерський районний суд міста Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

«За клопотанням слідчого СБУ, погодженого Генеральним прокурором України, сьогодні Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака», — говориться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора уточнили, що суд дозволив затримання нардепа для приводу його до суду для обрання запобіжного заходу. Прокурори та слідчі проситимуть суд про взяття Козака під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн грн.

Chas News повідомляв, що 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було оголошено про підозру. Того ж дня СБУ провела обшук у будинку кума Путіна.

Медведчук і Козак підозрюються у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

2 лютого РНБО запровадила санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та його телеканалів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які також пов’язують з Медведчуком. Рішення про санкції ґрунтується на матеріалах СБУ про незаконне постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ і підконтрольної частини України.

Вже друга весна проходить. Чи складуть Медведчук і Козак компанію Януковичу