СБУ перевірить відео, де віряни в Києво-Печерській Лаврі моляться за росію

Служба безпеки перевірить відео з Києво-Печерської Лаври, на якому віряни нібито співають пісні, які прославляють «рускій мір».

Про це заявив в.о. глави СБУ Василь Малюк.

Раніше священник ПЦУ Михайло Омелян оприлюднив у Facebook відео, де у Лаврі прихожани співають пісню «Звон плывёт, плывёт над россиею, Пробуждается Матушка – Русь».

«Наші захисники Батьківщини віддають своє життя захищаючи державу і народ, а в УПЦ, та що ніби не МП, та що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною «допомогою» — все ще досі моляться за росію», — написав Омелян.

У СБУ запевнили, що вивчають інцидент, який стався у храмі та пообіцяли, що не залишать ситуацію без реакції.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», — заявив Малюк.

Раніше СБУ викрила настоятеля храму УПЦ МП з Харківщини в роботі на окупантів. Священник підтримував загарбників, а після деокупації району втік до росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З початку війни серед «священників» УПЦ МП викрили 33 агентів рф — в. о. голови СБУ