СБУ перевіряє храми УПЦ МП у трьох областях: що відомо (фото)

Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці за участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території  храмів та приміщень. Це потрібно, щоб виявити осіб, які причетні до діяльності на шкоду суверенітету України. Також шукають предмети, які заборонені  до обігу.

Крім того, заходи проводять у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Обшуки проводили у:

  • Свято-Миколаївському чоловічому монастирі Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті;
  • Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі (Житомир);
  • Скиті Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район);
  • Скиті Іверської ікони Божої Матері Чоповичського Афонського ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря (Житомирський район);
  • Рівненсько-Острозькій єпархії, Городоцькому жіночому монастирі, Свято-Георгіївському подвір’ї, Храмі всіх Волинських Святих, Свято-Воскресенському храмі, Свято-Успенському храмі (Рівненська область).

Співробітники Служби безпеки проводили безпекові заходи спільно з Нацполіцією та Нацгвардією. У СБУ підкреслили, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

ʼ

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті, де черниці закликали до «пробудження матушки-Русі» (фото)