СБУ підозрює посадовців Міноборони у розкраданнях при будівництві казарм для ЗСУ
СБУ

Служба безпеки викрила посадовців Міноборони, які розкрадали бюджетні кошти під час будівництва казарм для військових.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Колишній керівник та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ організували схему, за допомогою якої вкрали понад 5 млн грн на будівництві казарм для військових на території Миколаївського гарнізону.

За даними слідства, для реалізації свого плану керівник управління уклав декілька договорів про виконання ремонтно-будівельних робіт з комерційною структурою.

Підрядник мав капітально відремонтувати покрівлі, інженерні мережі електропостачання, водопровід та каналізацію у казармах, але роботи виконали не в повному обсязі, а перераховані за це бюджетні гроші учасники схеми вивели в тінь. Казарми залишились непридатними для проживання.

СБУ ініціювала будівельно-технічну та економічну експертизи, які підтвердили факт злочину.

СБУ підозрює посадовців Міноборони у розкраданнях при будівництві казарм для ЗСУ

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці та вилучили документацію з доказами.

СБУ підозрює посадовців Міноборони у розкраданнях при будівництві казарм для ЗСУ

Працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Розслідування триває.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ спіймала «на гарячому» чиновника-хабарника з Одеської ОВА (фото)